Skriv ett meddelande : tkoch.se : Sök i gästboken
Det finns nu 14 meddelanden i min gästbok.
1 2 3 >>>
Läs meddelande 1till 5.
Roger Rasmusson |
Hej kul att se min far Bertil Rasmusson är med här, intressant att se släkten enda ner till 1700 talet.
17 Juli 2015 - Gävle

Linda Lundsbakken |
Hei, jeg ser at Olle Danielsson Amell er min tipp-tipp oldefar. Dette var veldig gøy! Jeg har sendt deg en invitasjon til å se min slektsforskningsside.
22 Januari 2015 - Norge

Elenor Wiklund |
Hejsan! Det var länge sedan jag var inne på den här sidan, men den är lika underhållande som förr! Jag kommer in från den "flomanska" grenen, men vad jag vet så ska min farfar (Jens Wiklund) också vara släkt med Thomas Koch på något krångligt vis. Undrar lite kort om antavlan skulle kunna uppdateras lite, så att jag kan peka på mitt eget namn och skryta med en häftig antavla för mina vänner? ;)
MVH/
Elenor
2 Maj 2011 - Örebro (Grebbestad)

Ingvor Thorstensson |
Hej Är född på Hagarna , Svenseröd Lur
Hans som var gift med Johanna, var bror till min morfar Theodor f. 1865.
min mor Dagny och min far Torsten Johansson köpte 1946 gården av Johanna och hennes son Einar!
Mor är född 1916 och lever. Mor skänkte gården till oss 5 barn, vi sålde gården 2009 till grannen Svan. Jag släktforskar sedan 1988.
mvh, Ingvor Thorstensson
2 Juli 2010 - Allégatan 19, Fjällbacka

Erik Holmberg |
Hej!
En trevlig hemsida med mycket information. Jag ingår själv i denna släkt men som jag uppfattat det skall dessa "Kockar" stavas Kock och inte Koch. Synpunkter?
25 Juli 2007 - Göteborg

Webmaster comments   Hej Erik!
Roligt att du gillar min sida. Vad gäller Koch/Kock så vågar inte jag säga vad som är rätt eller fel. För min egen del så är det nog så att när jag började forska i släkten för sådär 17 år sedan så var stavningen i den första husförhörslängden jag tittade i Koch. Dessutom hävdade min farfar med bestämdhet att det berättats i släkten i flera generationer tillbaka att vår släkt skulle härstamma från en präst på Tjörn som hette Mikael Koch och eftersom den släkten stavade namnet Koch så blev det, tillsammans med stavningen i den första längden jag tittade i, den variant av namnet som jag använde i min forskning. Om det är rätt eller fel stavning kan man nog bara spekulera i. Eftersom de källor man har att gå efter är till största delen kyrkböcker så är det ju prästens stavning man ser och prästerna stavade ju ibland som de tyckte bäst själva och det har hänt mer än en gång att de har ändrat namnet på en person efter eget tycke och smak så det är ju definitivt ingen säker källa att gå efter. För att vara riktigt säker skulle man kanske behöva Tomas namnteckning och den finns, mig veterligen, inte bevarad. Så det är väl upp till oss efterlevande att tolka namnet som vi vill och det är fritt för var och en att ha sin egen uppfattning om hur namnet skall stavas.
Det är samma dilemma med Maria Margaretas efternamn, där finns alla möjliga stavningar från Sellberg, Zellberg till Zellbell och Zebell. Hon har själv undertecknat skiljebrevet med Sellberg, därför har jag valt att använda den stavningen i min forskning.
MVH
Ann-Sofie

1 2 3 >>>
Ni kan söka i denna gästbok genom :
Meddelande : - Namn: - Allt :
Skriv bara in lite text